miercuri, 20 februarie 2013

Kurt Cobain

     Kurt  Donald Cobain s-a nascut pe data de 20 februarie 1967 . A fost  cantaret , compozitor si  chitarist , fiind  si unul dintre membrii trupei de muzica rock Nirvana . In anul 1991 a fost lansat videoclipul piesei ''Smells like teen spirit '', fiind numit de catre mass-media drept ''imn al unei generatii''  si ''transformandu-l pe Kurt in ''purtatorul de cuvant '' al Generatiei X .

       Acesta s-a nascut pe 20 februarie 1967 in Washington , fiind fiul lui Donal si Wendy Cobain .  A fost atras de muzica inca de la 2 ani , cand canta cantecele de la Beatles , cum ar fi Hey Jude . La varsta de sapte ani , parintii sai au divortat , acest eveniment avand un efect negativ asupra vietii sale  si urmand probleme de personalitate , momente in care isi detesta parintii , momente in care se simtea rusinat in legatura cu cele intamplate .   In timpul adolescentei a facut parte din echipa de wrestling a scolii , dar cursurile de arta erau preferatele sale . La varsta de paisprezece ani , unchiul sau l-a pus sa aleaga intre o chitara electrica si o bicicleta , si desigur , Kurt a ales chitara .

     In timpul liceului s-a imprietenit cu Krist Novoselic , un iubitor de muzica punk ,  cu care a pus bazele formatiei  Nirvana . Dupa multe schimbari in ceea ce a privit tobosarul trupei , l-a ales pe Dave Grohl , impreuna cu care a avut parte de cel mai mare succes in anul 1991  cand au lansat albumul ''Nevermind'' .
         Smells like teen spirit a fost piesa care a adus faima formatiei . Nirvana a influientat de asemena trupe precum ''Alice in Chains'' , ''Pearl Jam '' sau Soundgarden , rock-ul alternativ facandu-se cunoscut in mass-media la inceputul anilor 90 .

    Pe data de 24 februarie 1992 . Cobain s-a insurat cu Courtney Love , pe care a intalnit-o in Portland , Oregon la un spectacol de al lui . Cei doi s-au casatorit in Hawaii , Courtney fiind insarcinata . In 18 august s-a nascut fiica celor doi , Frances Bean Cobain .

     La data de 8 aprilie 1994 , Kurt a fost impuscat in cap si a fost gasit mort de catre un electrician in casa sa din Lake Washington . Politia a ajuns al concluzia ca  acesta s-a sinucis  . O scrisoare destinata prietenului sau imaginar din copilarie , Boddah ,  este probabil motivul sinuciderii sale , deoarece Kurt spunea  ca viata lui a devenit o minciuna si ca nu mai poate simti nici muzica , nici scena si ca nu mai poate continua .


2 comentarii:

  1. Foarte frumos ai alcatuit acest text despre raposatul Kurt, sa se odihneasca in pace. Eu trebuie sa spun ca este mare pacat ca Dumnezu a luat de pe lumea acasta un cantaret atat de talentas si desavarsit.Dar trebuie sa privim in fata. La multi ani pt Kurt oriunde ar fi.:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Kurt Cobain, unul dintre 'indrumătorii' mei în viaţă. Cred că e unul dintre puţinii muzicieni care nu s-a bucurat de faimă atunci când a avut-o şi pentru asta trebuie respectat.
    Anyway, pentru mine înseamnă mult şi pot spune că în multe cazuti citatele lui sunt ca o alinare pentru mine.

    R.I.P

    RăspundețiȘtergere