sâmbătă, 1 septembrie 2012

Made in Romania-Holograf

    Ieri seara am fost la un concert Holograf si ma gandeam sa scriu despre asta pe blog.  Concertul a fost foarte frumos, trupa a cantat  unele dintre cele mai cunoscute melodii ale lor, lumea s-a simti bine si  oamenii chiar au venit in numar foarte mare ( ceea ce m-a surprins placut), au cantat impreuna cu ei si toata lumea s-a simtit bine. Asa ca daca vreodata se organizeaza un concert Holograf  la voi in oras , nu ezitati sa mergeti, pentru  ca merita sa vedem  artistii care au facut istorie in muzica rock romaneasca. 
   Holograf este o trupa de rock romaneasca care a luat nastere in anul 1987 . Povestea lor incepe inca din anii de studentie cand trupa inca nu era in formula completa , au mai venit si au mai plecat membrii , diferiti colegi de facultate a lui Mihai Pocorschi ( care era pe atunci student la Politehnica dar si folkist). 
   Primii membrii ''stabili'' au fost Stefan Radescu( solist vocal),  Eugen Sonia ( chitara bas),  Cornel Stanescu( chitara solo) , Edi Petrosel ( tobe) si Tino Furtuna( clape) . Urmatorii ani au fost destul  de grei ,  membrii trupei facand naveta, astfel incat  acestia sa se poata intalni in  apropiere de Pitesti pentru a putea repeta si sa ramana impreuna ca si formatie. Impreuna au castigat premii la festivaluri si au facut primele imprimari la radio si  televiziune. Devenind deja un nume foarte cunoscut in muzica rock romaneasca era timpul sa se faca cunoscuti si pe plan internatinal. Pentru acest  pas   au colaborat cu Gabriel Cotabita ( voce) si Nicki Themistocle ( chitara bas), primul album aparand in anul 1983 , numit Holograf 1. Cei doi nu au mai colaborat mult cu trupa din cauza navetei care trebuia facuta de la Craiova la Bucuresti.  
    Membrii actuali ai formatiei sunt Mihai Pocorschi , Edi Petrosel, Tino Furtuna si Marti Popescu ( chitara bas) , Dan Bittman . Membrii trupei l-au convins pe Bittman sa  faca parte din  trupa , acesta facand parte pe atunci  solist la alte trupe printre care si Iris. Din pacate 
Mihai Pocorschi s-a imbolnavit de hepatita si a fost envoit sa paraseasca trupa , iar Nutu Olteanu a parasit trupa Iris si a venit la Holograf. Au urmat turnee in toata tara, faima si popularitatea trupei crescand, aceasta ajungand una dintre cele mai apreciate si cunoscute trupe de rock din tara.  Marti Popescu  a plecat din tara , iar locul i-a fost luat de catre  Iulian Vrabete .
  Au urmat turnee in toata tara , plus concerte in Bulgaria ,Rusia , Coreea de Nord , Polonia iar  urmatoarele 3 albume , Holograf 2 , Holograf3 , Holograf4 , s-au bucurat de un succes imens . Urmatorii ani au adus noi albume: in anul 1995  a aparut albumul'' Stai in poala mea'' , 1996 albumul '' 69% Unplugged'',  1998  albumul Supersonic, 1999  albumul ''Undeva departe'' dar acesta a aparut in  luna noiembrie a anului 2000 , spulberand  recordurile de vanzari . In anul 2006 apare un alt album pe care se gasesc si single-urile  ''Si baietii plang'', ''Asa frumoasa'' , ''Doar o viata nu-mi ajunge''  care ocupa primele locuri in topuri.  In primavara lui 2009 apare albumul '' Primavara incepe cu tine'' , iar la inceputul anului 2012   Holograf lanseaza albumul ''Love Affair''  , care primeste 3 luni mai tarziu ''Discul de Aur'' din partea  Media Pro Music.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu