luni, 9 iulie 2012

Happy Birthday Bon Scott

    S-a nascut in data de 9 iulie 1946  Forfar , Scotia. In 1952 , acesta s-a mutat impreuna cu familia sa in Melborne , Australia. In scoala primara si-a primit si porecla Bon care i-a ramas si nume de scena.A avut probleme si cu politia cauza care l-au impiedicat sa intre in Armata Australiana.
  Inainte de a  forma prima sa  trupa , Bon a lucrat ca postas  si barman. In 1964 si-a format prima trupa , numita The Spektors , fiind tobosar .A mai facut parte si din alte trupe , dar intr-o zi a fost prezentat trupei care avea sa faca istorie in lumea rockului. De prima data, membrii trupei si-au dat seama ca Bon este cel mai potrivit sa faca parte din trupa , acesta fiind vocalist. Trupa a fost infiintata de  Angus si Malcolm Young , doi frati din Australia , care de asemenea  s-au nascut in Scotia dar au emigrat impreuna cu familia in Australia. Primul lor album impreuna a fost High Voltage . Mai tarziu au fost primiti in trupa Phil Rudd si Mark Evans .Cel de al doilea album  a fost T.N.T. Au urmat albume ca Dirty Deeds Done Dirt Cheap.
  In urmatorii ani au avut un mare succes cu albumul Let There Be Rock si Powerage.In 1979 Mark Evans a fost inlocuit de catre basistul Cliff Williams. Au urmat albume unul foarte cunoscut fiind Highway To Hell. Cu Bon alaturi formatia a devenit una dintre cele mai cunoscute si apreciate formatii de muzica rock.
  Pe data de 19  februarie  1980, Bon Scott moare , in urma  abuzului de alcol , la doar 33 de ani. Dupa moartea sa formatia a vrut sa renunte dar se hotarasc ca Brian Johnson  ar fi cel mai potrivit sa il inlocuiasaca pe Bon. ''Close to our hearts he will always stay loved and remembered every day ''.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu