vineri, 22 iunie 2012

The Runaways


 The Runaways este o formatie rock de fete. Aceasta s-a format in anul  1975 , iar primele care au intrat in formatie au fost Joan Jett (  chitara) si Sandy West ( tobe ). Cel care le-a ajutat sa formeze trupa si sa aiba primul lor concert a fost producatorul Kim Fowley. Urmatoarele fete care au intrat in trup au fost : Micki Steele ( care mai tarziu a fost data afara din formatie) , Lita Ford , Cherrie  Currie si Jackie Fox. Kim Fowley  le-a ajutat extrem de mult pe fete, acesta dandu-le ocazia sa devina faimoase si sa aiba concerte.
    The Runaways au avut un mare succes , in special in Japonia, unde au avut concerte, emisiuni TV  si au lansat albumul Live in Japan. Melodia cea mai cunoscuta este Cherry Bomb, care a fost desemnata una dintre cele mai bune melodii  hard rock,, aceasta clasandu-se pe locul 52 in topul facut de VH1 si I love playing with fire. Din pacate formatia s-a despartit, Joan  formand o noua trupa numita Joan Jett & The Blackhearts. Una dintre melodiile cunoscute este I love rock'n'roll. In ciuda faptului ca la inceput producatorul nu le credea in stare sa formeze o trupa si crezand ca sunt doar niste fete  care viseaza sa devina staruri rock , acestea i-au demonstrat ca daca exista vointa si talent pot ajunge niste legende.
   In anul 2010 a fost facut filmul care poarta acelasi nume ca al formatiei, The Runaways, actritele principale fiind Kristen Stewart ( in rolul lui Joan Jett) si Dakota Fanning ( in rolul lui Cherrie Currie). Filmul este unul foarte bun , unul din preferatele mele si ne  prezinta o mare parte din istoria unei trupe  care a demonstrat ca si fetele  pot fi  staruri rock. Girls rock!!!





 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu