luni, 25 iunie 2012

O legenda a muzicii


   Stiu ca postarea de astazi nu este dedicata in mod special muzicii rock dar daca tot e sa vorbim despre muzica buna , ar  trebui sa ne amintim de regele muzicii pop Michael Jackson.  Pe data de 25 iunie 2009 acesta a decedat in urma unui stop cardiac , cauzat de o injectie cu Demerol. Primul suspect a fost chiar doctorul sau Conrad Murray. Dar sa o luam cu inceputul.
    Michael Jackson s-a nascut in anul 1958 , pe data de 29 august in statul Indiana, Gary.   A fost al 7-lea copil al familei Jackson , acesta incepandu-si cariera alaturi de ceilalti frati ai sai in trupa The Jackson 5 '' . Inca de mic , Michael a fost iubit si remarcat de public,dintre toti fratii sai.Ani mai tarziu acesta a lansat  albumul Thriller , unul dintre cel mai bine vandute albume din toate timpuile. Videoclipul piesei Thriller   a fost si va ramane unul dintre cele mai cunoscute si apreciate videoclipuri. Billie Jean  una dintre piesele sale cele mai  cunoscute a  avut un mare succes mai ales in randul fanelor. In celebrul videoclip Michael poarta  manusa sa alba  si danseaza Moonwalk, devenind primul  cantaret de culoare care apare pe MTV.
      Cu ajutorul videoclipurilor  sale, a stilului vestimentar si stilul de dans Michael a ajuns unul dintre cei mai cunoscuti , talentati si apreciati artisti pana in ziua de astazi. Prin videoclipurile si melodiile sale  a incercat sa rupa barierele culturale si'' sa lupte'' contra rasismului.  S-a facut remercat si prin faptul ca in videoclipurile sale au aparut actori celebri si persoane  influente din lumea filmului . Datorita aspectului fizic , a fost aspru judeacat si acuzat de rasism.  Pe masura ce timpul trecea,   culoarea pielii devenea tot mai alba . Multi au spus ca si-ar fi facut anumite   operatii pentru schimbarea culorii dar el suferea de Vitiligo, o boala care afecteaza celulele de melanina  ale pielii, schimbandu-le culoarea. In urma unei reclame la Pepsi ,  a suferit arsuri car i-au distrus o parte din fata , fiind nevoit sa recura la diferite operatii estetice pentru reconstituirea fetei. Abuzurile din copilare si-au pus si ele amprenta asupra sa , cand tatal sau il batea sau îi spunea ca este urat.
    Cea mai grava acuzatie care i-a fost adusa a fost cea de pedofilie,  acuzatie adusa din  partea unui baiat , dar din fericire ancheta a fost inchisa din lipsa de probe. Michael a fost casatorit de doua ori . Prima sa sotie a fost Lisa Marie Presley ( fiica celebrului Elvis Presley) , acestia s-au casatorit  dar in scurt timp au divortat. Cea de-a doua sotie a cantaretului a fost Debbie Rowe, o asistenta a artistului. Impreuna au doi copii , Paris Jackson ( 14 ani ) si Prince Jackson ( 15 ani ). Cel de al treilea copil al cantaretului Prince Michael 2 cunoscut sub numele de Blanket ( Paturica) nu este copilul lui Debbie Rowe, inca nestiindu-se cine este mama sa adevarata.
    Acuzat de pedofilie, Michael a inceput sa se simta deprimat si isi pierduse fani , iar lumea il considera un obsedat. Cu toate acestea cantaretul iubea copiii si îi ajuta  prin diferite  acte de caritate. A construit si celebrul Neverland ,  care era locul sau preferat  iar copii puteau sa vina sa se joace alaturi de el. Inlantuit intr-un corp de om matur , in adancul sufletului Michael era inca un copil.
    Deoarece oamenii mari realizeaza lucruri mari ,Michael  a initiat campania We are the world-U.S.A. for Africa ,  lansand melodia We are the world , impreuna cu cei mai mari artisti ai Americii , iar campania a avut un efect urias asupra oamenilor , iar melodia fiind una reprezentativa . Michael , impreuna cu Lionel Richie au compus  versuriel melodiei . Artisti cunoscuti  precum,  Diana Ross, Stevie Wonder , Tina Turner ,Bob Dylan , si alti frati  a lui Michael au inregistrat melodia si au sustinut campania. Ani mai tarziu  , melodia a fost reinterpretata de artistii  contemporani, care au ajutat la ajutorarea persoanelor care au suferit in urma  cutremurului din Haiti.  Michael a ajuns in Romania in anii 1992 si 1996 la Bucuresti, concertele sale fiind unele dintre cele mai mari si mai complexe vazute de Romania dupa perioada comunista.
       In anul 2009,  artistul pregatea o noua revenire si un nou concert  , intitulat This is it. Milioane de fani  au cumparat bilete si au asteptat cu nerabdare concertul .  Michael revenea in forta cu coregrafii noi , costume si cu show-ul si energia  cu ajutorul carora spectacolele sale erau greu de uitat. Din pacate acesta a murit  inainte de sustinerea concertelor, lasand in urma mii de fani indurerati.
     Cred ca acesta a murit  inainte de sustinerea concertelor pentru a ne da o ''lectie''  , aceea insemnand ca ar trebui sa nu uitam de marii artisti , marile legende ,  si sa le apreciem munca cat timp sunt in viata nu dupa moarte. A lasat in urma milioane de fani , muzica adevarata,  faima de neegalat, dar si controverse care au daunat imaginii sale de artist. Melodii pe care le puteti asculta: Beat it, Scream (  piesa in care acesta canta alaturi de sora sa Janet Jackosn ,iar videoclipul valorand peste 20 de milioane de dolari ), Speechless, Bad, Blood on the dance floor, ABC ( Jackson 5 ), Ben , Thriller,Man in the mirror, Smooth Criminal , Black or White , Save the world , Billie Jean.  Enjoy!
  
   




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu